Dobro došli u on-line shop za Vaše poslovanje

×

Napomena

COM_CUSTOMFILTERS_MENU_ITEM_MISSING

Budućnost je tu: McLarenova formula pokretat će se mislima

mclarenMcLarenom MP4-X, trkaćim bolidom budućnosti, vozač će moći upravljati uz pomoć misli. Bolid, s kojim će se tijekom vožnje moći i komunicirati, vozača će upozoravati i o kvarovima i problemima na vozilu.

Iako se takav koncept vozila doima kao neka daleka budućnost, McLarenov ga je tim nedavno predstavio kao svoje viđenje Formule 1.

- Budućnost Formule 1, kako je mi vidimo, naše će obožavatelje ostaviti bez daha kao niti jedan drugi sport do sada - najavio je John Allert, direktor grupe McLaren. Iako je već i sam izgled ovog bolida fascinantan, ono što se skriva “ispod kože” daleko je od očekivanja. Bolid će moći mijenjati oblik, a energiju neće crpiti iz goriva već uz pomoć solarnih ćelija. Uz to, koncept ovog revolucionarnog vozila uključuje i aktivni sustav protoka zraka, koji se isključuje na ravnom a uključuje u zavojima omogućavajući lakše svladavanje krivina pri većim brzinama. I vozač je dio inovacije, jer u vožnji mora nositi pametno odijelo.

- Na odijelu će biti ugrađeni posebni senzori koji će nam moći pružiti informacije o vozaču i njegovu stanju nakon pretrpljenog sudara - tvrde stručnjaci iz McLarenova tima.

Prijava na newsletter

doleplacanje.jpg

ŽAD RMM d.o.o. Kiseljak
Tel/Fax: +387 (0)30 879 899
E-mail: info@zad.ba

VELEPRODAJA
Mob: +387 (0)63 338 824
E-mail: marketing@zad-rmm.com

ŽAD RMM d.o.o. Kiseljak - 2017 sva prava pridržanadesigner17