Dobro došli u on-line shop za Vaše poslovanje

×

Napomena

COM_CUSTOMFILTERS_MENU_ITEM_MISSING

"Sat" koji bez igle može analizirati vašu krv

googlesmartwatchGoogle je patentirao uređaj sličan pametnom satu koji bi u budućnosti mogao uzeti maleni uzorak vaše krvi bez uboda igle, što bi moglo biti od velike pomoći dijabetičarima koji često moraju i više puta na dan mjeriti šećer u krvi.

Googleov uređaj izgleda poput sata ili ručnog uređaja, a trebao bi predstavljati manje bolno i jednostavnije rješenje dijabetičarima, ali kako se radi o patentu, iz Googlea nema informacija o tome kako bi točno ovo trebalo raditi i hoće li uopće uređaj zaživjeti u stvarnosti. No, opisuje se kako bi sustav trebao imati maleni spremnik u kojem plin pod pritiskom šalje mikročestice koje će probiti kožu kako bi dobili malenu kap krvi. Krv bi se potom usisala na analizu, poput mjerenja šećera u krvi. Spremnik bi se nalazio u uređaju sličnom satu i vadio se po potrebi.

Ovo nije ni prvi put da iz Googlea dolaze vijesti o raznim izumima koji bi pomagali dijabetičarima. Prošle godine su objavili da rade na pametnoj leći koja bi mogla analizirati razinu glukoze, a rade i na rješenju koje bi mjerilo glukozu, a nosili bi ga poput flastera.

Naravno, kako se radi samo o patentu, teško je reći koliko je Google blizu stvarnom proizvodu, ali i hoće li uopće on zaživjeti u ovakvom obliku. Iz Googlea su za Verge rekli kako su patentirali cijeli niz ideja - neke od njih mogu zaživjeti u stvarnim proizvodima i uslugama, neke ne. Dodaju kako se iz njihovih patenata ne bi trebale izvlačiti najave novih proizvoda.

Prijava na newsletter

doleplacanje.jpg

ŽAD RMM d.o.o. Kiseljak
Tel/Fax: +387 (0)30 879 899
E-mail: info@zad.ba

VELEPRODAJA
Mob: +387 (0)63 338 824
E-mail: marketing@zad-rmm.com

ŽAD RMM d.o.o. Kiseljak - 2017 sva prava pridržanadesigner17